Het Experteam maakt gebruik van 'cookies' om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. [ x sluiten ]

Windows 10

Upgrade Windows 10

Over Windows 10

Wat kun u verwachten van Windows 10

Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Windows 10 bevat de beste features van Windows 7 en 8. Dankzij het vertrouwde startmenu kan iedereen er snel mee aan de slag en door de integratie van Cloud en PC, wordt multitasken gemakkelijker dan ooit. Welk apparaat u ook gebruikt. (Zelfs op de smartphone en Xbox). De belangrijkste vernieuwingen op een rij:

 • Startknop is terug
  De startknop is terug, met de oude Windows 7 stijl en ook de nieuwe gekleurde vlakken van Windows 8 in een overzichtelijk opklapmenu. Gebruikers kunnen zelf kiezen wat in de lijst moet komen en hoeveel items dat moeten zijn. Via het rechtermuisklikmenu is het mogelijk om programma’s vast te ‘pinnen’ op het startmenu en de taakbalk. In Windows 10 zitten ook nieuwe handige knoppen om bestanden te delen.
 • Edge vervangt Internet Explorer
  Internet Explorer is vervangen door een nieuwe browser genaamd Edge. Deze browser werkt sneller als Internet Explorer, Chrome en Firefox. Daarnaast is het mogelijk om notities direct online te zetten en met anderen te delen, en voorkeuren en interesses door Edge bij te laten houden. Edge is gekoppeld aan Microsofts zoekmachine Bing.
 • Versienummers verdwijnen
  Windows 10 wordt mogelijk de laatste versie van Windows met een versienummer. Daarna wil Microsoft de systeemcomponenten blijvend van updates en nieuwe functionaliteiten voorzien, zonder dat nieuwe volledige versies van Windows uitkomen.
  • Extra malware bescherming
   Device Guard is een nieuwe extra bescherming tegen kwaadaardige malware en controleert of nieuwe software een ‘handtekening’ heeft. Als dat ontbreekt, wordt de software geblokkeerd en kan het programma niet opstarten. Deze bescherming is een goede aanvulling op een antivirus pakket.
  • Apps synchroniseren
   In Windows 10 kunnen apps van Android en Apple met weinig aanpassingen overgezet worden. (Software heet in Windows 10 ‘apps’). De applicaties Mail en Kalender zijn vernieuwd en bieden meer ondersteuning voor synchronisatie met bijvoorbeeld Office 365 of Gmail.
  • Digitale assistentie
   In Windows 10 is het mogelijk om digitale assistentie te vragen, bijvoorbeeld voor informatie over bepaalde onderwerpen of websites en handige tips. De assistent heet Cortana. (De voorloper was ‘Clippy’ van Microsoft Office).
  • Overstappen naar Windows 10?

   U kunt er zelf voor kiezen om de nieuwste versie van Windows op uw apparaat te installeren. Voor u aan de installatie begint, zijn er wel een paar aandachtspunten om ergernis te voorkomen. Bekijk hier onze upgrade-tips.

   Hulp nodig

   Bij de upgrade naar Windows 10?

   De experts van Experteam helpen u graag bij het uitvoeren van de upgrade. Daarnaast kunnen wij u ook ondersteunen bij een compatibiliteitstest van de software of het maken van een back-up van uw bestanden. Maak een afspraak via 0800-0471 of klik op ‘Boek een expert’.

   Lees veelgestelde vragen over Windows 10.