Het Experteam maakt gebruik van 'cookies' om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. [ x sluiten ]

Windows 10 veelgestelde vragen

Upgrade Windows 10

Aan welke eisen moet mijn pc voldoen?

Er zijn een aantal eisen waaraan een computer moet voldoen om over te gaan op Windows 10. De vereisten komen veelal overeen met de eisen voor Windows 7 en 8. Microsoft geeft een uitgebreide toelichting op de systeemeisen van Windows 10.

Behoud ik na de upgrade mijn documenten en applicaties?

Gebruikers met Windows 7 Service Pack 1 en Windows 8.1 Update behouden hun instellingen, persoonlijke bestanden en de meeste apps bij de gratis upgrade naar Windows 10. Het is altijd aan te raden om eerst een back-up van uw bestanden te maken. Dit kan via een externe harde schijf of via OneDrive.

Werken software en andere apparaten nog onder Windows 10?

Het verschilt per softwareprogramma en apparaat of deze goed werkt onder Windows 10. Als de applicatie, printer of scanner goed onder Windows 7 of 8 werkte, dan werken ze zeer waarschijnlijk ook goed op Windows 10. Meer informatie kunt u bij de ontwikkelaar of de fabrikant vinden.

Waarom moet ik overstappen naar Windows 10?

U bent niet verplicht om de update uit voeren, het is uw eigen keuze. Als u tevreden bent met Windows 7 of 8 kunt u dat natuurlijk gewoon blijven gebruiken. Windows 10 biedt u echter wel de meest toekomstbestendige versie van Windows. Als u upgrade naar Windows 10 heeft u altijd de laatste en meest veilig versie van Windows tot uw beschikking. Daarnaast biedt Windows 10 het beste van Windows 7 en Windows 8: het herkenbare en vertrouwde Start menu van Windows 7 gecombineerd met de apps en touch-vriendelijke manier van werken van Windows 8, zodat Windows u nog beter helpt met de dingen die u graag wil doen.

Ik ervaar problemen bij de upgrade

Omdat Windows 10 bijna een jaar geleden uitkwam, zijn de meeste kinderziektes inmiddels opgelost. In het begin liepen gebruikers nog tegen problemen aan door het ontbreken van de juiste hulpprogramma’s voor de computer en software. Inmiddels is die situatie aanzienlijk verbeterd. Duurt de upgrade langer dan 20-60 minuten, of blijft deze hangen? Wordt het scherm zwart of krijgt strepen? Wil Outlook niet openen, of staat er een foutmelding? Werkt Wifi niet of is er een licentiesleutel nodig? Werkt het Windows wachtwoord, het geluid of de printer niet meer? Voor de meeste problemen bestaat gelukkig ook een oplossing. Een expert van Experteam helpt u graag om problemen met Windows 10 op te lossen.

Bron: Microsoft

Meer informatie over Windows 10.