Het Experteam maakt gebruik van 'cookies' om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. [ x sluiten ]

Windows 10 upgrade tips

4 tips voor een upgrade naar Windows 10

Upgrade Windows 10

Over de Windows 10 upgrade

Windows 10 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. U kunt er zelf voor kiezen om deze versie op uw apparaat te installeren. Voor u aan de installatie begint, zijn er wel een paar aandachtspunten om ergernis te voorkomen. In dit artikel leest u er meer over.

  • Tip 1: Voldoet de PC aan de minimum vereisten?
   Microsoft belooft dat elke PC waar Windows 8.1 op draait, zonder problemen over kan op Windows 10. Bestanden en instellingen gaan zonder verlies één op één over. Maakt u nu gebruik van Windows 7 of 8.1? Dan heeft u waarschijnlijk al de pop-up onderin het scherm op de taakbalk gezien. Daarin biedt Microsoft een test aan of de hard- en software geschikt is voor de upgrade. De test kijkt naar:
   1. de kloksnelheid en ondersteuning van de processor
   2. het werkgeheugen en vrije ruimte op de harde schijf
   3. de geschiktheid van de grafische- en geluidskaart.
  • Tip 2: Schijfruimte vrijmaken
   Het werken met Windows gaat prettiger als er veel werkgeheugen beschikbaar is. Verwijder daarom voor de upgrade alle software die u niet gebruikt, of die u niet meer nodig hebt, met de optie ‘Software’ in het Configuratiescherm. Daarnaast kunt u de harde schijf defragmenteren en de map ‘tijdelijke bestanden’ en de prullenbak leegmaken.
  • Tip 3: Een back-up maken
   Maak voor de upgrade een back-up van het volledige systeem, zodat u zeker weet dat u geen bestanden definitief kwijt bent. Met Windows kunt u bijvoorbeeld een kopie maken van bestanden, mappen of de gehele computer. Of gebruik een externe harde schijf of een cloudoplossing. (Meer tips voor een back-up).
  • Tip 4: Comptabiliteit van de software
   Controleer of de software op de computer is bijgewerkt naar de meest recente versie. Anders kan de software of de randapparatuur niet, of minder goed, functioneren onder Windows 10. Het is handig om de productregistratiecodes van de software, ook van de oude Windows-versie, in de buurt te hebben bij het maken van de upgrade.
  • Tip 5: Pas eventueel uw privacy-instellingen aan
   Bij een standaardinstallatie naar Windows 10 wordt een reeks internettoepassingen op de computer gezet, die toegang krijgen tot persoonlijke gegevens. De computer kan op deze manier van u leren, en anticiperen op wat u doet. Wanneer u dit niet wenst, dan kunt u de geavanceerde of handmatige installatie gebruiken om zo deze functies uit te zetten. Lees meer informatie.
  • Hier kunt u een uitgebreide toelichting vinden van Microsoft over de systeemeisen voor Windows 10.

  Hulp nodig bij de overstap naar Windows 10?

  Schakel een expert in

  Onze experts nemen graag alle zorg uit handen door de upgrade voor u uit te voeren, zonder verlies van bestanden en met alle software functionerend als van ouds. Bel voor een afspraak naar 0800-0471 of klik op ‘Boek een Expert’.

  Lees meer informatie over Windows 10.