Het Experteam maakt gebruik van 'cookies' om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. [ x sluiten ]

Overal WiFi door het huis

Nieuws

Overal WiFi - Experteam

Wilt u door heel het huis WiFi?

Optimaliseer uw draadloze WiFi-verbinding en bereik

Met WiFi kan de snelheid minder zijn dan bij uw abonnement hoort. Wanneer u WiFi door heel het huis wilt hebben, van de woonkamer tot op de zolder, dan bent u afhankelijk van een aantal factoren in uw woning: de afstand tot het modem, de structuur/stoorbronnen in het huis, de snelheid van de WiFi-verbinding, de keuze van een WiFi-kanaal en de invloed van andere/oudere apparaten. Op veel van deze zaken hebben wij geen invloed. Maar er is vrijwel altijd een oplossing voor te vinden. Wij geven u graag een aantal tips om het maximale uit uw WiFi-verbinding te halen.

De plaats van het modem

In de woning zijn factoren aanwezig die de sterkte en de snelheid van het WiFi-signaal kunnen beïnvloeden. Plaats daarom het modem op de juiste plek in het huis. Mogelijke stoorbronnen kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Vloerverwarming
 • CV-radiator
 • Magnetron
 • Basisstation van de vaste telefoon
 • Babyfoons en beveiligingscamera’s
 • Stromend water of een volle badkuip
 • Muren en plafonds (met name betonnen vloeren in nieuwbouwwoningen)
 • Metalen oppervlakten (bijvoorbeeld een koelkast, televisie of zelfs een spiegel)
 • Wijzig het WiFi-kanaal

  Wanneer het draadloze apparaat aangeeft verbonden te zijn met WiFi, maar u ervaart op uw PC of laptop een trage of haperende verbinding? Dan kan het helpen om het WiFi-kanaal te veranderen. Als er in uw omgeving veel draadloze netwerken actief zijn kunnen deze elkaar verdringen en daardoor een slechte draadloze verbinding veroorzaken. Door het kanaal te veranderen waarop uw draadloze netwerk uitzendt kunt u de ontvangst verbeteren. Bekijk deze instructievideo voor een instructie.

  Plaats een WiFi Versterker

  Een eenvoudige manier om het WiFi-bereik in uw huis te vergroten, is het aanbrengen van een WiFi versterker. Dat is een kastje dat in het stopcontact kan worden aangesloten waarmee u goede WiFi verbinding krijgt op plekken waar u dat wilt.

  Kijk ook hoe u buitenshuis WiFi van KPN kunt gebruiken.

  Hulp met WiFi

  Maak een afspraak met een expert

  Ervaart u ook problemen met uw WiFi-verbinding? Schakel de hulp in van een Expert. Bel voor een afspraak naar onze Servicedesk via het gratis telefoonnummer 0800-0471 of klik op ‘boek een expert’. Experteam helpt u graag snel en vakkundig weer op weg.

  In sommige gevallen is het niet mogelijk om met één modem de volledige woning van WiFi te voorzien. In dat geval kunt u aanvullende apparatuur gebruiken om het WiFi-bereik te vergroten. De Expert vertelt hier graag meer over.