Het Experteam maakt gebruik van 'cookies' om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. [ x sluiten ]

Is uw computer traag geworden?

Nieuws

Trage computer

Heeft u last van een trage computer?

Dat kan komen door verschillende oorzaken

Een computer wordt traag naarmate u er langer gebruik van maakt. Dat komt door veroudering van het apparaat, maar ook doordat de computer vol raakt met software en data. We raden daarom aan om uw computer regelmatig te onderhouden, zodat de computer minder snel verouderd.

Teveel programma’s open

Een trage computer kan bijvoorbeeld komen doordat er veel programma’s tegelijkertijd open staan. De computer maakt daarvoor gebruik van het intern geheugen dat wordt overbelast als er teveel programma’s draaien. Uw computer zal sneller gaan werken als u programma’s afsluit die u niet nodig heeft. Om te zien welke processen bezig zijn op de computer, gaat u naar ‘Taakbeheer’ via de toetsenbordknoppen ‘ctrl+alt+delete’.

Computerbeveiliging tegen vervuiling

Eventuele beveiligingssoftware is op de achtergrond continue aan het zoeken naar kwaadaardige virussen en malware. Hierdoor wordt uw intern geheugen ook belast. Het is echter wel raadzaam om een goed antivirussysteem te blijven gebruiken, zodat u geen kwaadaardige software op uw computer krijgt. Virussen en andere malware kunnen er namelijk ook voor zorgen dat de computer traag wordt of gevaar loopt.

Voorkom computerproblemen

Met een jaarlijkse opschoonbeurt

Wist u dat uw computer regelmatig onderhoud nodig heeft om de levensduur ervan te verlengen? U kunt het vergelijken met een APK keuring voor uw auto. Alleen controleren wij niet of er blaadjes in de filter zitten of dat de remmen nog goed werken. Wij zorgen er wel voor dat u na een opschoonbeurt weer snel en zorgeloos met de computer aan de slag kunt.