Het Experteam maakt gebruik van 'cookies' om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. [ x sluiten ]

Een Back-up maken

en werken in de cloud

Computerbeveiliging

Een Back-up van uw bestanden

De Experts van Experteam staan voor u klaar

Men bewaart persoonlijke gegevens en bestanden, zoals foto’s en muziek, voornamelijk digitaal. U moet er niet aan denken als er wat met die dierbare en belangrijke bestanden gebeurt. Daarom raadt Experteam aan om regelmatig een kopie van uw bestanden te maken, een back-up, zodat u gegevens niet definitief kwijt bent in geval van schade.

Het belang van een Back-up

Er zijn legio situaties te bedenken waarbij u persoonlijke bestanden kwijt kunt raken. Zo kan het gebeuren dat computeronderdelen stukgaan, waardoor u niet meer bij de bestanden kunt. Het kan ook gebeuren dat u gegevens kwijtraakt aan een computervirus, een brand of door diefstal. Experteam raadt daarom niet alleen aan om belangrijke gegevens te kopiëren, maar de back-up vervolgens ook op een veilige plaats te bewaren.

Opslaan in de cloud

Door de komst van diverse clouddiensten, is het ook mogelijk om uw computerbestanden op internet op te slaan. De voordelen van een online back-up, is dat u de gegevens op meerdere apparaten kunt bekijken (ook op een smartphone) en dat de gegevens buitenshuis bewaard worden en daardoor onbeschadigd blijven bij diefstal of brand. Bovendien hebben veel cloudpartijen uit veiligheidsredenen ook een reserve back-up van uw bestanden.

Hulp nodig?

Maak een afspraak

Heeft u hulp nodig bij het maken van een (automatische) back-up of het werken in de cloud? Of wilt u advies op welke manier u een back-up het beste kunt regelen? Maak een afspraak met een Expert bij u in de buurt. Bel gratis naar 0800-0471 of klik op ‘Boek een expert’.

Een defect zonder back-up?

Wanneer uw computer niet meer opstart en u niet meer bij gegevens kunt, dan probeert de Expert er alles aan te doen om de gegevens veilig te stellen. In veel gevallen is het mogelijk om alsnog een back-up te maken.