Het Experteam maakt gebruik van 'cookies' om informatie op te slaan op je computer. Door deze site te gebruiken accepteer je de voorwaarden en privacy beleid. [ x sluiten ]

Computer beveiligen

Veilig en verantwoord op internet

Veilig op internet

Wilt u veilig op internet?

De Experts van Experteam staan voor u klaar

Tegenwoordig kunt u altijd en overal op internet. Maar gaat u ook veilig online? Het gebruik van internet neemt ook risico’s met zich mee. Wanneer u zich goed laat informeren bij de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van technische apparatuur en software kunt u zelf al veel risico’s voorkomen. Kunt u hulp gebruiken bij het veilig en verantwoord gebruik van uw computer en het internet? Schakel dan de hulp in van een vakkundige Expert van Experteam.

Voorkom risico’s

Met een goede computerbeveiliging

Een goede computerbeveiliging voorkomt dat virussen de bestanden op uw computer beschadigen of verwijderen. Daarnaast helpt een goede computerbeveiliging om identiteitsfraude tegen te gaan. Hoe beveiligt u uw computer:

  • Houd de software up-to-date, zodat u beschermd bent tegen actuele risico’s. Bijvoorbeeld uw besturingssysteem (zoals Windows) en uw internetbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer).
  • Zet de automatische update-functies van de software aan.
  • Installeer een antivirus programma en voer regelmatig een virusscan uit.
  • Installeer een firewall, indien uw modem en besturingssysteem geen ingebouwde firewall bevat. Hiermee worden onnodige verbindingspoorten tussen uw computer en het internet dichtgezet.
  • Beveilig uw draadloze netwerkverbinding om het signaal van uw draadloze router te versleutelen.
  • Gebruik sterke wachtwoorden om te voorkomen dat vreemden toegang hebben tot uw computer.
  • Maak regelmatig een back-up van belangrijke bestanden, zodat u de gegevens niet definitief kwijt bent in geval van schade.

Hulp nodig

Met uw computerbeveiliging?

Schakel de hulp in van een Expert bij u in de buurt. Bel gratis voor een afspraak naar 0800 0471.
U kunt ook direct online een afspraak maken, klik daarvoor op de knop ‘Boek een expert’.

Tijdens de afspraak controleert de Expert uw situatie op een aantal veiligheidsaspecten. Zoals de actualiteit en betrouwbaarheid van de software, waaronder het besturingssysteem, een firewall en virusscanner. Maar ook de beveiliging van de internetverbinding en/of thuisnetwerk.

Meld identiteitsfraude bij het ‘Centraal Meldpunt Identiteitsfraude’. Kijk voor meer informatie op www.mijnpolitie.nl.